Programok

 

Vannak városok, amelyek olyanok, mint a jó barátságok és a bor – minél több időt töltünk velük, annál nagyobb hatást gyakorolnak ránk. Sárospatak is ilyen. Aki a jó bort szereti, rossz ember nem lehet. S aki igazán jó bort szeretne inni, az hová máshová is mehetne, mint a világ első zárt borvidékének területére.

 

Sárospatakon és a környező dűlőkben nagy hagyománya van a szőlőművelésnek, a borkészítésnek. A dűlőkben, pincékben járva autentikus helyen fedezhető fel és kóstolható a tájegység valamennyi borfajtája a száraz furminttól a tokaji aszúig.

A város ezer arcát mutatja az idelátogatónak.

Egyszerre van itt jelen a városi élet, a gyönyörű környezet, a történelmi gazdagság és a gasztronómiai sokszínűség. A nagy múlttal rendelkező település nemcsak egy szerethető, de a szó szoros értelmében élhető kisváros – azonnal otthon érzi magát az ember benne.

 

Az itt töltött időt tartalmasan és aktívan hasznosíthatod. Barangolhatsz a reneszánsz kori várban és árnyas kertjében, vagy a Bodrog partján, kikapcsolódhatsz egy fiatalos borbárban, ahol a fine dining ételek mellett nemcsak azt próbálhatod ki, hogy ezen a történelmi borviéken hogyan javítják fel a szódát, de a vidék pezsgőterméséből is kaphatsz ízelítőt. Nézd meg a világ egyik legszebb könyvtárát, túrázz, kenuzz és biciklizz vadregényes tájakon, fedezd fel a Királyhegyet, pihenj meg a szalonnasütés közben a Megyer-hegyi tengerszemtől és a Kilátótól lefelé jövet. Túrától megfáradt végtagjaidat pedig a Végardó Fürdőben, Szent Erzsébet gyógyvizében pihentetheted meg.

 

Ha Sárospatakot választod úti célodul, szeretettel ajánljuk számodra a megújult Hotel Furmint 23 szobájának bármelyikét. Szobáink felszereltsége minden igényt kielégít, ám ha hiányérzeted támad, a recepción minden problémára találunk megoldást.

 

Szeretettel várunk!

tengerszem

Tengerszem

sarospatak-rakoczi-var-voros-torony-zemplen5-csodalatosmagyarorszag

Sárospataki Rákóczi vár

sarospatak_nagykonyvtar

Sárospataki Nagykönyvtár

vegardofurdo_sarospatak_7

Végardó Fürdő